Vær kritisk til forbrukslån

Lån slår ut på formuen

Siden det koster penger å ta opp lån er det viktig å huske på at lån er ikke en venn. Det betyr at ved å låne penger så vil du faktisk tape penger. Mange tror at det hjelper på likviditeten å ta opp et lån. Det stemmer for så vidt at man får mer penger å rutte med i en kort periode når man tar opp et lån helt til lånet er brukt opp. Når lånet er brukt opp er man tilbake til en situasjon hvor man har en høyere månedlig totalkost enn det man hadde før lånet ble tatt opp. Dette er viktig å huske på. Ser du på din formue vil du se at formuen din synker når du tar opp et lån. Når du bruker lånet så kan din formue stige tilbake til der formuen var før lånet om du bruker lånet på noe som faktisk drar formuen opp, som kjøp av hus, bil eller andre gjenstander som har en omstøtingsverdi.

Ikke sikkerhet

Når du tar opp et forbrukslån er det viktig å vite at du ikke trenger å ta opp noen form for sikkerhet. Mange ser på dette som en stor styrke. Det stemmer at dette er en stor styrke. Styrken er så stor synes mange at det tar opp forbrukslån uten sikkerhet når man føler for det og når man har lyst. Det stemmer at det ikke er noen sikkerhet. Da er det viktig å huske på at du som person er sikkerheten. Det er du som står ansvarlig når det går dårlig. Kjøper du en bil og banken tar pant i bilen din uten at du trenger å stille en personlig garanti er dette veldig bra for deg. Betaler du ikke kan bilen bare tvangssalges og banken tar sine penger. Du slipper å tenke noe mer på det.

Forbrukslån kan du ikke bli kvitt. Den sitter på deg som person som en klegg. Du må enten betale ned lånet eller så blir du sittende på det. Kan du ikke betale er det ikke slik at banken tar noe fra deg. I verste fall setter de deg under en gjeldsordning som gjør at du ikke sitter igjen med noen inntekt. Det er kjedelig.

Vær kritisk

Når du tar opp et forbrukslån er det viktig at du er kritisk. Forbrukerrådet anbefaler ikke forbrukslån. De mener at det er for lett å få dem samtidig som det fort kan prege deg som person altfor lenge. Får du ikke til det du ønsker vil du fort ende opp i en situasjon hvor du har for mye gjeld som du ikke kan komme deg ut av. Det svir. Da er det bedre og heller si nei. Dette lånet trenger jeg ikke. Ta kun opp lån du trenger og som du har råd til å betale tilbake hver eneste måned.

Vær kritisk til forbrukslån

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *