Se på alle kostnadene

Se på alle kostnadene
Vurderer man å ta opp et forbrukslån, er det viktig å se på alle kostnadene inkludert i avtalen. Kostnadene som hører til et forbrukslån er ikke bare rentene, men også ulike gebyrer. Selv om det er rentene som utgjør de største kostnadene ved et lån, er det likevel viktig å være klar over etableringsgebyr og termingebyr. Det er også viktig å huske på at man kan betale tilbake lånet raskere enn det som står i avtalen. Om man skulle få inn noe ekstra penger, som for eksempel feriepenger, tilbake på skatten, bursdagsgaver eller julegaver, så vil også kostandene ved låne minke.

Jo raskere man betaler ned et lån, jo mindre vil renten være som igjen vil resultere i lavere kostnader. Hvor lenge man har et lån kan avgjøre om det virkelig er verdt å ta opp et lån eller om det faktisk ble så dyrt at man kan angre på at man tok opp lånet.

Tenk to ganger
Det er fristende med tanken på mer penger uten å faktisk jobbe for de. Det er alltid noe man ønsker seg eller trenger. Det er da muligheten for billig forbrukslån dukker opp, siden man ikke er bundet til å kjøpe noe spesifikt, man har muligheten til å bruke de på hva som helst uten at banken har noe å si på hva penger blir brukt til. Man må bare huske at det koster å låne disse pengene. I noen tilfeller koster det dyrt. Derfor kan det være smart å først finne ut av hvor mye det vil koste i kroner før man binder seg til en slik avtale.

Se på alle kostnadene

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *